SCURT COMENTARIU ASUPRA INTERPRETĂRII PRINCIPIULUI LUI BARRÉ DE SAINT-VENANT

Data: 8-06-2016, 12:11

Este de notorietate faptul că analiza comportamentului structurilor cu ajutorul metodei de calcul cu element finit (Finite Elemnet Analysis – FEA), implică un set de elemente de incertitudine datorate modului de aproximare a schemei de calcul utilizate în raport cu realitatea, elemente ce vor influența drastic acuratețea, în ultima instanță pertinența rezultatelor obținute.

Mocanu.pdf [1.72 Mb] (Count: 129)PROIECTAREA STRUCTURII METALICE PORTANTE DE MACARA INCARCATOR MONTATA IN CONSOLA PE ȘASIU DE CAMION

Data: 6-06-2016, 03:06

Articolul, pe baza unui model general de calcul, permite determinarea solicitărilor provenite din încovoierea șasiului, la funcționarea macaralei în stare calată, a solicitării la torsiune dată de reacțiunile din calaje, și de elementele de proiectare a cutiei de torsiune, are în vedere obținerea unei construcții cu masă minimă, în conditiile unei rigidități impuse.

Pentru exemplificare au fost avute în vedere caracteristicile unei macarale montate în consola pe un autocamion tip ROMAN 19215 DF.

Sarbu.pdf [955.75 Kb] (Count: 107)TEMPERATURA DE CONTACT ÎNTRE SUPRAFAŢA DIN OŢEL ÎN CAZUL FRECĂRII CU CONTACT LINIAR USCAT CU POLIMERI

Data: 6-06-2016, 03:05

În această lucrare am încercat să ilustrez grafic evoluţia uzurii suprafeţei din oţel si a temperaturii de contact, în funcţie de coeficientul de frecare. O importanţă deosebită a fost acordată studiului influenţei sarcinii normale, a vitezei de alunecare si a durităţii suprafeţei asupra coeficientului de frecare. De asemenea, prezentarea unei corelări calitative între valoarea si evoluţia coeficientului de frecare, în cazul unui contact liniar uscat între fibre termoplastice scurte din sticlă si diferite suprafeţe din oţel constituie un alt subiect de interes.

Rus.pdf [1.02 Mb] (Count: 68)ASPECTE PRACTICE PRIVIND REOLOGIA MEDIILOR DE UNGERE HIDRAULICE

Data: 6-06-2016, 03:04

În articol sunt prezentate cercetările experimentale efectuate în vederea cuantificării modificării proprietăţilor reologice ale uleiurilor hidraulice aflate în diverse stadii de degradare, provocate de contaminarea cu particule solide si stabilirea plajei de variaţie a parametrilor caracteristici. Datele obţinute sunt utile în vederea aprecierii gradului de uzură a mediilor hidraulice, în particular, dar si a lubrifianţilor, în general.

Popovici.pdf [292.85 Kb] (Count: 107)UN MODEL BIOMECANIC AL MÂINII UMANE CU 14 GRADE DE LIBERTATE

Data: 6-06-2016, 03:04

În lucrarea [1] sunt prezentate câteva modele ale mâinii umane și diferite simulări realizate prin intermediul programului MATLAB. Autorii acestui articol consideră că este nevoie de dezvoltarea unor modele biomecanice ale mâinii umane cât mai apropiate de modelul real. În acest sens a fost creat un model al mâinii umane cu 14 grade de libertate.

Panaitescu.pdf [1.77 Mb] (Count: 142)


Precedenta | 1 2 3 | Urmatoarea